top of page
kraamtijd.jpg

ANDERE ZORGVERLENERS

GGD

In de eerste week na de geboorte komt er een verpleegkundige van de GGD bij jullie thuis om de hielprik en gehoorscreening af te nemen bij jullie baby. Wij zorgen ervoor dat de GGD op de hoogte is van de geboorte van jullie baby zodat zij op het juiste moment bij jullie is om deze onderzoeken uit te voeren. Hiervoor hoeven jullie zelf niets te regelen.

De huisarts

Sommige huisartsen komen in de eerste weken na de bevalling op huisbezoek. Dit is een kennismaking met jullie baby en om te kijken of er voor de huisarts nog vragen zijn. Niet iedere huisartsenpraktijk komt voor deze visite. Soms overleggen wij medische zaken met de huisarts als die zich in deze periode voordoen.

Consultatiebureau

Als de eerste week achter de rug is, sluiten wij de zorg bij jullie af en zal het consultatiebureau de zorg voor de baby overnemen. Wij zorgen voor een overdracht voor een goede overgang van de zorg. In de tweede week na de geboorte zal de verpleegkundige van het consultatiebureau contact met jullie opnemen voor een intake. Vanaf dat moment is het consultatiebureau verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van de baby. Voor vragen over voeding, groei en gedrag van de baby kunnen jullie bij het consultatiebureau terecht.

bottom of page