top of page
partner.jpg

PARTNER:

DE BEVALLING

Tijdens de bevalling staat de partner aan de zijlijn. Tenminste, zo voelt dat misschien voor jou. Maar eigenlijk is dit juist niet het geval. Juist omdat dit voor jouw vriendin of vrouw de meest intense, vaak pijnlijkste gebeurtenis van haar leven is, heeft zij jou als steun het meest nodig. De belangrijkste reden dat vrouwen tevreden terugkijken op de bevalling, is dat zij goede, continue steun hadden. En jij bent daar de meest geschikte persoon voor. Jij kent haar het beste en zij jou. Jij bent de persoon die haar door de bevalling heen zal slepen!

 

Daarom een paar handige tips:

  • Bereid je voor; lees over de bevalling en praat erover met bekenden die al een bevalling hebben meegemaakt. Er zijn fijne boeken die je helpen je voor te bereiden op jouw rol tijdens de bevalling. Ook te leen op onze praktijk.

  • Bespreek samen vooraf jullie geboortewensen. Wat verwacht zij van jou? Welke zaken zijn tijdens de bevalling echt belangrijk voor jullie? Zo ben je goed op de hoogte van haar wensen en kun je hiervoor opkomen als zij door de weeën niet meer in staat is deze zelf kenbaar te maken.

  • Ben er! Zorg dat je zichtbaar aanwezig bent en heb aandacht voor jouw partner. Zo kan je het beste inschatten waar zij op dat moment behoefte aan heeft. Ook al vangt zij de weeën misschien heel goed zelf op, geen enkele bevallende vrouw wil alleen zijn. Jouw aanwezigheid alleen al steunt haar.

  • Zorg dat je tijdens de bevalling ook goed voor jezelf zorgt: eet en drink voldoende en regelmatig.

  • Maak ook tijdens de weeën af en toe foto’s, dit is voor de latere verwerking van de bevalling belangrijk.

bottom of page