top of page

PROFESSIONALS AAN HET WOORD

Mary

Bekkenfysiotherapeut

mary.jpeg

Mary van den Nieuwenhuizen

 

Je bekkenbodem is een spier die als het ware een hangmatje vormt tussen schaambeen, zitbeenknobbels en staartbeen. Deze draagt de organen blaas, baarmoeder en darm. Tijdens de zwangerschap verweekt de bekkenbodem door hormonen en wordt het zwaarder belast door het gewicht van het kindje.

Dit kan klachten geven zoals urineverlies of bekkenpijn. Vaak is dit tijdelijk van aard.

Door de vaginale bevalling wordt de bekkenbodem nog een flink uitgerekt. Dit geeft altijd schade aan de bekkenbodem. Ook dit is op zich een natuurlijk verschijnsel en bij het goed trainen en functioneel goed in zetten van de bekkenbodem hoeft ook dit geen blijvende schade te geven.

 

Wel is het moeilijk om deze spier te voelen en in te schatten of deze coördinatief goed aanspant.

Het is dan ook wenselijk om na de bevalling een checkup van de bekkenbodem te laten doen. Ook al heb je op dat moment geen klachten, ook preventief heeft dit zeker zijn voordelen. Op latere leeftijd, in de overgang, wordt de bekkenbodem namelijk  zwakker omdat het bindweefsel minder sterk wordt en kunnen alsnog klachten als verzakking of urine- en of ontlastingsverlies optreden.

Bij preventief onderzoek zal dit risico hierop geminimaliseerd worden.

 

Klachten als urineverlies, geen tampon in kunnen houden tijdens menstruatie, pijn bij het vrijen, horen er niet te zijn!

 

U kunt een checkup laten doen bij een geregistreerde bekkenfysiotherapeut.

​

Mary van den Nieuwenhuizen

​

Je bekkenbodem is een spier die als het ware een hangmatje vormt tussen schaambeen, zitbeenknobbels en staartbeen. Deze draagt de organen blaas, baarmoeder en darm. Tijdens de zwangerschap verweekt de bekkenbodem door hormonen en wordt het zwaarder belast door het gewicht van het kindje.

​

Lees meer >

​

Carla

Verlies- en rouwtherapeut

carla_edited.jpg

Carla de Jong

 

Ik ben Carla de Jong en moeder van 3 kinderen. Toen jaren geleden ons derde kindje “stil” werd geboren na 31 weken zwangerschap, ben ik behoorlijk uit balans geraakt. De wereld ging gewoon door, maar voor mij was niets was meer hetzelfde.

 

Ik ben door gegaan, omdat ik dat met alles in het leven zo deed. Jaren later liep ik vast en ben ik met deskundige hulp alsnog mijn rouwproces ingegaan. Ik merkte dat goede begeleiding me veel rust en inzicht bracht en ik kreeg weer zin in de toekomst. Later ben ik in mijn werk altijd geïnteresseerd gebleven in verlies en rouw. Ik ben toen verder gaan studeren: in juni 2019 heb ik mijn vervolgstudie voor verlies- en rouwtherapeut afgerond.

 

Sinds enkele jaren heb ik een eigen praktijk in Dongen, waarin ik psychosociale hulp bied voor verlies- en rouwverwerking. 

In mijn praktijk zie ik ouders die hun kindje hebben verloren door een miskraam, maar ook ouders die de moeilijke beslissing hebben moeten nemen om de zwangerschap af te breken, omdat hun kindje een ernstige aandoening of afwijking had.

Het maakt niet uit op welke termijn jullie je kindje hebben verloren, de impact van het verlies van een kind is erg groot. Het verlangen naar dit kindje begon al heel vroeg en nu ziet jullie geluk en toekomstbeeld er ineens heel anders uit.

 

Hulp hierbij nodig?

Als ervaringsdeskundige loop ik graag met je mee, zodat je dit verlies beter leert verweven in jouw/jullie leven.

Vergoeding (deels) mogelijk via de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie bezoek eens mijn website www.hoegajijverder.nl  

Carla de Jong

​

Ik ben Carla de Jong en moeder van 3 kinderen. Toen jaren geleden ons derde kindje “stil” werd geboren na 31 weken zwangerschap, ben ik behoorlijk uit balans geraakt.

​

Lees meer >

​

bottom of page