Luna wordt Fam.png

Luna wordt

Logo_Fam_FC_edited.png

NIEUWS!

Op 1 januari 2023 gaan wij samen met Fam. En dat is goed nieuws! Waarom? Dat lees je op deze speciale site.

 

Allereerst kunnen we er nu nog beter voor zorgen dat je alles om je heen hebt wat je nodig hebt in de zorg rondom zwangerschap, bevalling,  kraamtijd en de zorg voor zieke kinderen tot 18 jaar. Want we hebben alles zelf in huis! Alles op het gebied van medische en eigen verzoek echo’s kunnen we vanuit Fam zelf aanbieden. Handig toch?  Wij staan net als altijd tot jouw beschikking en zorgen er samen voor dat je de zorg en begeleiding krijgt die bij jou past. Wij werken binnen Fam namelijk nauw samen met de gynaecoloog, kinderartsen en de kraamzorg. Dat klinkt groot horen wij jou denken.. maar dat is het niet! Bij Fam willen wij juist dat je de professionele en persoonlijke zorg krijgt die bij jou past. Dat is wat wij bij Luna altijd bovenaan hebben staan en nemen wij mee in Fam. Op deze pagina geven wij jullie vast een kijkje in de wereld van Fam, wat de overgang voor jou betekent én waarom wij zo enthousiast zijn om deze samenwerking aan te gaan.

De zorg voor jou blijft persoonlijk: een eigen vertrouwd team met een geweldig netwerk op de achtergrond. Goede zorg voor het hele gezin.

 

Hertjes.png

Veilige zorg

 

Waarom is nauwe samenwerking in de geboortezorg nou zo belangrijk?

Omdat we elkaar kennen en daardoor alle zorgprofessionals binnen Fam precies van elkaar weten waar ieders expertise zit. Er is geen verlies meer van belangrijke gegevens in de overgang van de zorg van het ene naar het andere systeem omdat wij in een gezamenlijk dossier werken. Dat is de kracht van Fam.

6012d7d5-51b7-4bb0-a01d-9f8b0b8c751d_edited.jpg

Verloskundige dichtbij

Om de zorg dicht bij huis te kunnen bieden, is er een ruime keuze aan locaties voor de zwangerschaps -controles. Er is bij Fam 24 uur per dag een verloskundige aanwezig voor alle telefoontjes en spoedzorg. Hierdoor kunnen jullie altijd vragen stellen, je zorgen delen of voor een extra controle komen als dit nodig is. En zo kunnen de andere verloskundigen met alle aandacht en rust jullie bevalling begeleiden. 

Ook komen wij op huisbezoek bij de bevalling en in het kraambed. Wij zijn altijd dichtbij.

 

  

Vosjes.png

Persoonlijke begeleiding

 

Bij Fam staat zorg op maat centraal. Je wordt begeleid in een klein team van verloskundigen. Je kent jouw verloskundige en zij kent jou. Dit is fijn, want zo kan je tijdens de zwangerschap een vertrouwensband opbouwen met de verloskundigen uit jouw team. Als de zwangerschap ongestoord verloopt en de bevalling begint, begeleidt dus ook één van de verloskundigen uit jouw eigen team de bevalling. Ook in het kraambed zien jullie weer deze vertrouwde gezichten bij de huisbezoeken. Persoonlijk en vertrouwd.

Ooievaar.png

Gezin centraal

 

Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd staan júllie centraal. Wij organiseren de zorg zo, dat deze past bij jullie behoeften. Daarbij is het hele gezin belangrijk. Dit is family centered care. Elk gezinslid telt en is onderdeel binnen de zorg van Fam. Ouders en kind blijven bij elkaar! Zo mag je als partner altijd blijven na de geboorte van jullie kind, ook als er een opname nodig is. 

Vogeltjes.png

Keuze is aan jou!

 

Bij verloskundige zorg naar jouw wens hoort keuzevrijheid. Het mooie bij Fam is dat we werken met verschillende teams van verloskundigen.  Ieder team heeft zijn eigen karakteristieken, expertise en ervaring. Jij kiest wat bij jou past. Op basis van de verloskundigen in een team of op basis van de locatie waar het team spreekuur houdt. Ook kies je altijd zelf waar je wilt bevallen. Wil je graag thuis bevallen en is dit medisch verantwoord?  Dan gaan wij daarvoor. Vind je het juist prettig om te bevallen in het Kraamhotel of de Verlosafdeling in het  ETZ locatie Elisabeth ziekenhuis, kan dat ook. Jij kiest!

Wasbeertjes.png

Alles onder 1 dak

 

Wij geloven in de expertise van iedere verloskundig zorgverlener. Binnen Fam vullen wij elkaar perfect aan. Zo min mogelijk medisch en wanneer het toch medisch wordt, is de expertise aanwezig binnen jullie vertrouwde zorgteam. "Schoenmaker blijf bij je leest" is binnen Fam echt van toepassing. De zorgverlener die jij nodig hebt, is expert in haar/zijn vakgebied. Op deze manier staat Fam voor zorg van hoge kwaliteit.

 

Verandert er iets voor jou?

Team Oliva

Verloskundigenpraktijk Luna is vanaf 1 januari 2023 team Oliva binnen Fam. Inge Thielen en Ineke Damen blijven samen met Celeste van Aard in team Oliva werkzaam. Daarnaast zal er een teamwissel gaan plaatsvinden. Team Oliva zal worden versterkt door Bregje Verwijmeren en Patricia Smulders. Twee ervaren verloskundigen die allebei al jaren in de verloskundigenpraktijk werkzaam zijn. Zij hebben Fam geboortezorg mee opgestart en staan aan de wieg van deze innovatieve, mooie samenwerking. Een fijne aanvulling dus voor team Oliva. Henja van Ittersum zal zich aansluiten bij team Betula binnen Fam.

 

Je blijft dus onder zorg van jouw kleine team van verloskundigen, die gedurende de zwangerschap voor jou zorgt. De bevalling wordt begeleid door een verloskundige uit dit team. Persoonlijke zorg zoals je van ons gewend bent! En dat ook nog eens dichtbij want onze vertrouwde, gezellige spreekuur locaties in Dongen en Rijen zullen gewoon blijven bestaan.

 

Team Oliva 

20210529-DSC_2007.jpg

BEZORGD

Ineke Damen

Verloskundige

Ineke Damen

Sinds de zomer van 2007 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik vind het een beroep dat heel bijzonder is en blijft. Als verloskundige mag je (aanstaande) ouders begeleiden bij een heel mooi life event.  Het contact dat je opbouwt met de (aanstaande) ouders en hen ondersteunen bij de geboorte van hun kind blijft prachtig.

Werken als verloskundige is afwisselend en onvoorspelbaar. Je weet tenslotte nooit van tevoren wat er die dag precies gaat gebeuren en daar kan ik echt van genieten.

Zelf ben ik moeder van een zoon en dochter en dat waren twee totaal verschillende bevallingen. Zo heb ik zelf ook mogen ervaren dat het altijd anders kan verlopen dan gedacht of gehoopt. Maar het eerste contactmoment met je eigen kind vind ik magisch!

Na jaren bij verloskundigenpraktijk Luna gewerkt te hebben heb ik veel zin in de fusie door de kortere lijnen die wij dan hebben met 1 ziekenhuis, in 1 dossier werken en ook een nieuw team waarbij Inge en ik gaan samenwerken met Bregje en Patricia, die samen ook al jaren verloskundige zijn. Doordat wij in teams werken bij Fam behouden wij het persoonlijke contact wat ik zo belangrijk vind! Ik hoop jullie snel te ontmoeten.

Foto Bregje_edited.jpg

BEZORGD

Bregje Verwijmeren

Verloskundige

Bregje Verwijmeren

Ik koos er ruim 20 jaar geleden voor om verloskundige te worden, zomaar ineens van de ene op de andere dag. Wat is dat de juiste keuze gebleken! Het begeleiden van jullie tijdens de zwangerschap, jullie het vertrouwen te geven in je eigen lijf en kunnen, met als hoogtepunt de geboorte van jullie kind en daarmee jullie gezin vind ik het mooiste wat er is. Om op dat bijzondere moment in jullie leven aanwezig te mogen zijn, vervult mij steeds weer met dankbaarheid en trots. 

Het fijne aan deze samenwerking in dit nieuwe team vind ik dat er ik naast superleuke en bekwame collega's er ook nieuwe cliënten bij krijg. Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten bij team Oliva!

Foto Patricia Smulders_edited_edited_edited_edited.jpg

BEZORGD

Patricia Smulders

Verloskundige

Patricia Smulders 

 

In 1996 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik wist als kind al dat ik iets in de zorg wilde gaan doen, maar ik wilde vooral met de positieve kant van de zorg bezig zijn. Dus ik kwam al vroeg bij de verloskunde uit. Na al die jaren doe ik dit vak nog steeds met heel veel plezier. Het allermooiste van dit werk vind ik dat ik een steentje mag bijdragen in het creëren van vertrouwen in je eigen lichaam, je eigen kunnen. Als klap op de vuurpijl krijg ik dan ook nog de eer om aanwezig te mogen zijn bij de geboorte van een gezin.

De oerkracht die vrijkomt tijdens een bevalling heb ik zelf 2 keer mogen ervaren. In 2004 zorgde Tessa voor de geboorte van mijn eigen gezin en in 2006 volgde haar broertje Jurre.

Beide ervaringen hebben me als persoon, maar ook als verloskundige, veel rijker gemaakt.

De fusie van Luna met Fam maakt dat er een geweldig leuke uitdaging op mijn pad komt. Na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest in het Tilburgse heb ik er erg veel zin in om nieuwe mensen en een nieuw werkgebied te leren kennen. Hopelijk tot snel!

Ineke Damen

Sinds de zomer van 2007 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik vind het een beroep dat heel bijzonder is en blijft. Als verloskundige mag je (aanstaande) ouders begeleiden bij een heel mooi life event.  Het contact dat je opbouwt met de (aanstaande) ouders en hen ondersteunen bij de geboorte van hun kind blijft prachtig.

Werken als verloskundige is afwisselend en onvoorspelbaar. Je weet tenslotte nooit van tevoren wat er die dag precies gaat gebeuren en daar kan ik echt van genieten.

Zelf ben ik moeder van een zoon en dochter en dat waren twee totaal verschillende bevallingen. Zo heb ik zelf ook mogen ervaren dat het altijd anders kan verlopen dan gedacht of gehoopt. Maar het eerste contactmoment met je eigen kind vind ik magisch!

Ik werk met veel plezier in deze praktijk samen met mijn collega’s en ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten.

20210529-DSC_1974.jpg

Inge Thielen

Verloskundige

Inge Thielen

Sinds Juli 2014 ben ik werkzaam als verloskundige. Het blijft voor mij iedere keer weer een wonder dat er zoiets moois en geweldigs door de natuur gevormd wordt. Dit meest bijzondere moment uit jullie leven mag ik meemaken en met zorg en liefde begeleiden! Dat voelt als een grote eer. Ik werk dan ook met veel trots en plezier. Waarom ik volledig achter deze fusie sta? Omdat ik er van overtuigd ben dat, in deze tijd van veel veranderingen binnen de zorg, een goede samenwerking ten goede komt aan de zorg voor de cliënt.

Korte lijnen waardoor minder delay. Mogelijkheden tot het opzetten van structuren waardoor er minder overdracht hoeft plaats te vinden. En als er wel overleg of overdracht plaats moet vinden is er een duidelijk netwerk waardoor er voor jou als client en partner minder ruis ontstaat en de juiste zorg zo snel mogelijk wordt voortgezet. 

De kracht van zorg dichtbij vind ik erg belangrijk en kunnen we hiermee blijven bieden, met daarbij nu ook de kracht van een sterke samenwerking met het ziekenhuis in jou buurt!

Zelf ben ik moeder van een zoon en twee dochters. Bij alledrie heb ik de bevalling thuis mogen ervaren en dat was super.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Verloskundige

Voor al jouw vragen..

Toch nog een vraag? Stel hem hier!

Wij zullen jouw bericht z.s.m. beantwoorden