top of page
kraamtijd.jpg

KRAAMTIJD

Wie staat er aan mijn bed?

 

Welkom op de wereld kleintje! Een nieuwe tijd breekt aan. De bevalling is achter de rug en alles is anders. Er is een mensje bij gekomen, en opeens zijn jullie ouders of het gezin is uitgebreid. De 10 dagen na de bevalling wordt de kraamtijd genoemd. Een periode waarin alles nieuw is. Wij zijn er om jullie in deze tijd de ondersteunen.

De verloskundige

In de kraamtijd zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid en het herstel van moeder en kind. Daarom komen wij in de dagen na de bevalling een aantal keer op huisbezoek. Wij zijn in deze periode het eerste aanspreekpunt voor jullie bij vragen en zorgen. Ook als je in het ziekenhuis bent bevallen, een keizersnede hebt ondergaan of zelfs de hele zwangerschap in het ziekenhuis bent gecontroleerd, kun je ons bellen om het kraambed thuis te begeleiden.

 

De kraamverzorgende

In de kraamtijd werken wij samen met de kraamverzorgende. Zij is bij jullie in het gezin aanwezig om jou en je partner alles te leren over de verzorging en het gedrag van jullie baby. Zij observeert jouw herstel en controleert de baby dagelijks op zaken als kleur, gewicht, temperatuur, drinken, ontlasting en plassen. Wanneer de kraamverzorgende constateert dat er iets niet goed gaat met jou of de baby, overlegt zij dit met een van ons.

baby-staand-KL.jpg
bottom of page