top of page
PAPA EN GEZIN.jpg

PARTNER:

DE KRAAMTIJD

Jouw vrouw of vriendin is net bevallen. Voor haar een intense gebeurtenis, zowel psychisch als lichamelijk. Maar ook voor jou als partner kan het meemaken van de bevalling ingrijpend zijn. Jullie kunnen dat allebei op een heel eigen manier ervaren. In de kraamweek moeten jullie allebei wennen aan de komst van jullie baby. Nu is het ook voor jou als partner tastbaar. Neem de tijd! Ondersteun je partner bij haar herstel en creëer rustmomenten voor jullie beiden.

 

Handige tips:

  • Neem de eerste dagen na de bevalling vrij! Ook al is er een kraamverzorgster, het is prettig als jij er ook bij bent, zodat ook jij alle tips en trucs die zij meegeeft, meepakt.

  • Slaap voldoende, slaap eventueel mee als jouw vrouw/vriendin en jullie baby overdag rusten.

  • Geeft jouw partner borstvoeding? Probeer haar daarin te steunen, het kan best lastig zijn de eerste dagen, soms ook pijnlijk en vermoeiend. Een goede steun is hierin dan heel prettig. Ter voorbereiding, kom ook mee naar de borstvoedingscursus.

  • Beperk het kraambezoek en houd het kort! Dit is een drukke week vol nieuwe momenten met jullie baby. Jullie hebben waarschijnlijk tijd nodig om hier samen aan te wennen.

  • Bereid je voor. Je kunt al veel zaken van tevoren regelen, zoals een eventueel geboortebord/slingers/geboortekaartjes, adressenlijst voor de kaartjes en het schrijven van enveloppen. En ook, oefen alvast met luiers om doen. De eerste dagen van de kraamweek ben jij waarschijnlijk degene die het meest de luier verwisseld.

bottom of page