top of page
controle zwangerschap.jpg

PARTNER:

DE ZWANGERSCHAP

Jouw vrouw of vriendin is zwanger! Een grote stap en ineens gaat er van alles gebeuren.

 

De zwangerschapscontroles

Als jullie bij ons zijn aangemeld, is het fijn als jij meekomt tijdens de intake. Wij zullen dan vragen naar jullie gezondheid en wij zullen jullie meenemen in wat jullie de komende maanden kunnen verwachten. Ook bij de verdere controles zijn jullie altijd allebei welkom en is er ruimte voor het beantwoorden van vragen van jou en je partner.

Tijdens sommige controles zullen we wat meer uitleg geven over zaken die op dat moment van de zwangerschap belangrijk zijn, zoals de prenatale testen, voorbereiding op de bevalling en instructies wanneer ons te bellen. Op die afspraken is het in ieder geval prettig als jullie samen komen.

 

Voorbereiding op de komst van de baby

Hoe jij je als partner voorbereid op de komst van jullie baby, is persoonlijk. Jouw rol als partner wordt gedurende deze maanden vaak onderschat. Jouw vrouw ondergaat lichamelijke veranderingen, maar jullie moeten je allebei mentaal voorbereiden op de komst van jullie kind. Hierin kunnen jullie elkaar goed ondersteunen. Zo zijn er veel cursussen waar je samen naar toe kunt of waar er af en toe een partnerles is.

 

Vind je het leuk om vanuit jouw perspectief op de hoogte te zijn van wat er gebeurt in elke zwangerschapsfase? Kijk dan eens naar deze vaderschapskalender.

bottom of page