top of page
controles.jpg

CONTROLES

VerloskundigenLuna_353 HR.jpg

Reguliere controle

In het begin van de zwangerschap worden de controles om de 4 weken gepland. Hoe verder de zwangerschap vordert, hoe vaker de controles plaatsvinden. Aan het einde van de zwangerschap zien wij jullie wekelijks. Het is voor ons belangrijk om zorg op maat te geven: mochten jullie vaker willen komen voor controle, geef dit dan vooral bij ons aan.

Tijdens de controles meten wij de bloeddruk, bepalen we de groei van de baby en luisteren wij naar het hartje. Ook geven wij meer informatie en is er natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.

Neem naar de controles altijd jullie mapje mee. Hierin zitten de zwangerschapskaart en de uitslagen van de echo en het bloedonderzoek.

Intake

Nadat jullie je bij ons hebben aangemeld, wordt er een intake gepland. Tijdens dit gesprek komen veel onderwerpen aan bod. Wij praten over jullie gezondheid, de medische voorgeschiedenis, de gezondheid van jullie familie en over eventuele vorige zwangerschappen. Wij meten de bloeddruk en je gewicht en wij geven informatie over voeding en leefstijl tijdens de zwangerschap, bloedonderzoeken in de zwangerschap en kraamzorg. Daarnaast krijgen jullie een verwijzing voor de termijnecho. Tijdens de intake wordt ook gevraagd of jullie verdere informatie willen over prenatale screening. Indien jullie dit willen, wordt hiervoor een nieuwe afspraak gepland waarin we verdere uitleg geven over prenatale screening. Het is prettig om voorafgaand aan dat gesprek de informatie uit de folder en de websites die we jullie hierover meegeven goed doorgelezen te hebben.

Partner

Jouw vrouw/vriendin is zwanger!  Ineens gaat er veel gebeuren en zijn er allerlei zaken om over na te denken en je op voor te bereiden. Wil je weten wat jij als partner tijdens de zwangerschap kunt doen? Lees meer..

bottom of page